You me fly up to the sky? | + Follow me or go Home
Love Is Cinta

Story Writer's


Hatiku hanya untuk Muhammad Redza Fitry only :*
Facebok | Twitter


Tagboard



Credits


Template: Syaira Sa'ad
With help:
Yours-Tragically Google

Checklist : Senarai Barang Yang Perlu Dibawak ke Kptm
19 June, 2014 2:05 PM
Hello everyone ! Tinggal beberapa hari ja lagi nak pergi kptm tu , wuu berdebarnya rasa :) Now aku nak berkongsi sikit barang-barang keperluan yang perlu dibawa pergi sana . Maybe ramai yang ingat tak payah sangat lah nak list list bagai kan tapi aku ni jenis lain sikit ye . Mohon percaya , aku search dekat goggle barang apa yang nak bawak pergi kptm time diploma dulu dulu . Kalau boleh satu rumah aku nak bawak sekali sumbat dalam bonet . Malangnya tak boleh hurm hurm redha jek lah :( Btw ni mostly list untuk perempuan jek untuk lelaki tu aku tak tahu lah , selalunya dyeowg ni selalu simple jek kan .. 

Baju-bajuan 
Baju kurung / jubah 
T-shirt / kemeja lengan pendek /panjang
Blouse / t-shirt ( buat jalan jalan )
Baju tidur / pyjamas ( aku bawak 3 ja ) 
Inner
Slack / jeans / seluar track ( nak hang out senang ) 
Kain batik ( senang nak berkemban ) 
Cardigan / sweater ( kalau sejuk boleh pakai ) 
Tudung / selendang ( bawak la selagi boleh bawak ye )
Anak tudung
Stocking ( tutup aurat kan cantik ) 
Handsocks 
Tuala 
Tuala kecik ( kalau peluh ka ) 
Tali pinggang


Footwear
Kasut untuk ke kuliah 
Kasut sukan
Sandal
Soft slippers ( dalam bilik punyer tu )
Tali kasut 


Toiletries,body care and gromming
Berus gigi / ubat gigi
Listriene
Syampu rambut
Sabun mandi
Pencuci muka
Sponge mandi ( bila diperlukan )
Bakul kecik ( takkan nak bawak barang tu setiap kali pergi mandi kan )



Laundry  
Hanger
Pengepit baju
Softener / sabun basuh baju
Berus
Bakul baju kotor
Baldi 
Gayung
Sabun basuh pinggan mangkuk


Make-up
Dedorant
Sikat / putik kapas / penetip kuku 
Bedak
Perfume / minyak rambut
Losyen
Pelembap muka / toner
Cekak / sepit rambut 
Lip gloss / lip balm


Keagamaan
Telekung 
Al-quran
Sejadah 


Stationery
Salotep / setepler / ubat setepler
Pen / merah / hitam / biru / 
Pensil mechanic / ubat mechanic
Klip paper
Penebuk lubang
Gunting / gam 
Fail kertas
Pensil case
Pembaris / pemadam
Highlight / marker pen / sharpie
A4 paper ( bawak sebanyak banyaknya )


Home Sweet Home 
Cadar / sarung bantal / bantal
Teadybear
Selimut
Jam loceng
Carpet kecil
Alas kaki
Tong sampah kecik
Cermin kecik
Locker
Kalender ( nak kira balik lagi berapa hari huhu )
Pewangi locker


Electrical Appliances
Iron / iron board
Water heater
Extension plug 


Mini Bar
Pinggan / mangkuk / cawan / gelas
Botol air
Tupperware
Sudu / garfu
Tisu
Gula
Maggi
Biskut / roti
Air mineral
Minuman 3-in-1


Gadget
Laptop / charger laptop
Handphone / charger handphone 
Mp3 / earphone
Pendrive
Kamera 
Powerbank
Monopod
Printer ( if needed )
Broadband
Tablet / ipad



Emergency
Balm / minyak gamat 
Plaster luka
Ubat nyamuk
Ubat gegat
Vicks
Ubat demam / selsema / batuk / pening 
Ko-yak


Important document
Ic 
Gambar passport
Lesen memandu
Kad bank
Kad membership
Salinan Surat beranak


Okey dah macam macam saya sediakan list semua barang ni . Harap harap berguna la ye :) Huhu okey okey bye . Publish ! 

Terima kasih kerana sudi membaca entri ini